Fysiotherapie

Fysiotherapie

Praktijk Griftpark in Utrecht

Praktijk Griftpark is een fysiotherapie praktijk gelegen midden in Utrecht vlak bij het Griftpark.

In mijn praktijk behandel ik veel klachten die voor fysiotherapie in aanmerking komen.  Ik werk altijd in een “één op één setting”. Ik heb ondervonden dat ik hiermee het beste resultaat behaal. Ik maak geen gebruik van fitnesstoestellen of fysiotherapeutische apparaten, maar ik gebruik liever methodes gebaseerd op een natuurlijke manier van bewegen. De cliënt leert hierin vooral opnieuw bewust te worden van zijn of haar lichaamsbewegingen en wat het effect is van verandering hierin.

Massage

Massage vormt een belangrijk onderdeel van mijn fysiotherapie behandeling. Ik maak daarbij dankbaar gebruik van een breed scala aan inzichten en technieken uit diverse massagevormen. Ik werk uitsluitend met 100% natuurlijke massage oliën. Deze oliën hebben een sterk therapeutische werking.

Bewust beter bewegen

De Mobilizing Awareness® methode, ontwikkeld door de Canadese fysiotherapeut Servaas Mes, is een ander belangrijk onderdeel van mijn fysiotherapie behandeling. Het is een eenvoudige, doordachte en pijnvrije behandelmethode en kenmerkt zich door rustige oefeningen.  Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam voor, tijdens en na bewegingen gecombineerd met ademhaling. Je lichaam wordt herinnerd aan de bewegingen, die je in de vroege kinderjaren vanzelfsprekend kon maken. Een bewegingspatroon kan verstoord zijn geraakt door pijn, spanning of blessures.

Je bewegingspatroon wordt als het ware “gereset”, of wel terug gezet naar zijn natuurlijke, vrije en pijnloze manier van bewegen.

Je ervaart het effect van deze verandering al op de behandeltafel en daarna onmiddellijk in het zitten, staan en lopen. Vervolgens leer je een korte eenvoudige serie oefeningen, de Daily Cat Stretch, om je hersenen dagelijks te herinneren aan een soepele ontspannen manier van bewegen.
Voor een afspraak kun je contact op nemen.